Wat is beschermingsbewind?

Beschermingsbewind, ook wel civiel bewind genoemd, is een wettelijke beschermingsmaatregel en is bedoeld ter bescherming van het vermogen (het geld en goederen) van de persoon die onder bewind is gesteld.

Waarom wordt beschermingsbewind ingezet?
Vanaf 18 jaar is iemand handelingsbekwaam en kan zelfstandig (zonder toestemming van ouders of voogd) rechtshandelingen verrichten die niet kunnen worden teruggedraaid. Een meerderjarige is zelf verantwoordelijk voor alles wat hij of zij doet.

Wanneer iemand lichamelijk of geestelijk niet in staat is om op een verantwoorde manier zelf zijn financiële zaken te regelen kan de kantonrechter hem of haar onder beschermingsbewind stellen. Dit betekent dat een bewindvoerder het financiële beheer gaat uitvoeren en verantwoordelijk is voor alle gelden en goederen van cliënt.

 

Heerhugowaard Bewindvoering B.V. stelt aan het begin van het bewind een persoonlijk financieel plan voor u op. Hierin wordt duidelijk wat uw inkomsten en uitgaven zijn. De bewindvoerder neemt de inkomsten in ontvangst en zorgt ervoor dat de vaste lasten betaald worden van uw nieuwe beheerrekening. Zelf krijgt de cliënt een leefgeldrekening waarop elke week geld gestort wordt voor levensonderhoud. De cliënt ontvangt bankafschriften van de beheerrekening zodat de financiële situatie zelf bekeken kan worden. Tevens legt Heerhugowaard Bewindvoering B.V. elk jaar verantwoording af aan de cliënt en aan de rechtbank over de financiële situatie.

Wilt u direct vrijblijvende informatie ontvangen of heeft u vragen?

Neem contact op

Verlang je naar een stabiele financiële situatie?

Neem contact met ons op. We staan voor je klaar!